Nytårshilsen 2017

Bestyrelsen for Midtsjællands Motorflyveklub vil gerne ønske dig og din familie et rigtig godt nytår. 


Flyvevejret i 2017 har langt fra været det bedste, forhåbentlig vil 2018 give mulighed for masser af flyvning og hyggeligt samvær på EKRS.

Desværre har december måned været meget regnfuldt hvilket har bevirket, at banen er meget våd med deraf risiko for dybe spor. Bestyrelsen har derfor dd. udsendt Notam med 24 timers Prior Notice Required (PN) - eller på jævnt dansk, EKRS er lukket indtil videre frem til den 14/1 2018, dog med mulighed for åbning 24h PN hos Torben på 20 29 34 28.

Første elflymotor klar til test

 

Første elflymotor klar til test

Seattle-selskabet Zunum er i fuld gang med at udvikle elektriske fly. I første omgang ser de på et, som skal kunne medtage omkring 12 passagerer, og som flyver over 300 kilometer på batteridrift, eller over 1.100 kilometer ved hjælp af det, de kalder en rækkeviddeforlænger, som er en turbinebaseret generator placeret inde i flyet.

»Selve flyet og de større modeller, vi har på tegnebrættet, vil være helt elektriske. Fremdriften er de indkapslede turbiner med kraftige elektromotorer. De ser ud som jetmotorer, men virker mere som propeller,« siger grundlægger af og chef for Zunum Ashish Kumar på Skype fra Seattle.

Rækkeviddeforlængere vil være en overgangsfase, tror han. Efterhånden kommer batteriteknologien til at blive så god, at de kan droppe turbinen, men vi må nok vente til 2030, før det sker. Det vil dog være en gradvis udvikling. Han ser en fuldt ud elektrisk rækkevidde på 500 kilometer for sig om otte til ni år.

Kina testflyver stor fragtdrone

Kinas tungeste fragtdrone blev testfløjet i slutningen af oktober. AT200 kan bære 1,5 ton og skal blandt andet bruges til sikre militærforsyninger til øer i det Sydkinesiske Hav.

 

Vahana from Airbus

Se den nye "by-flyver" som Airbus er ved at udvikle og som skal prøveflyves snart.

IMG 0672

Læs mere: Vahana from Airbus

Klubtur til Bornholm søndag den 3.september 2017

C:\Users\Claus Brun\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\P1020561.jpg

 

Til trods for dårlige vejrudsigter fik vi alletiders vejr. Der deltog 6 fly og 17 personer som fik en meget smuk tur over Skåne og Østersøen.

Vi blev samlet op af Bornholms minibusser som er ejet at en tidligere trafikpilot. Det gjorde det bestemt ikke ringere. Han sørgede en sightseeingtur blandt andet gennem Almindige og vi endte i Gudhjem. Her fandt alle et spisested, og flere besøgte Oluf Høst museet.

Læs mere: Klubtur til Bornholm søndag den 3.september 2017

Side 1 ud af 5